Skip to main content

JEJAK KASIH DAN PENYAMPAIAN KURNIAAN DYAM TUNKU MAHKOTA JOHOR FASA 4 BULAN SEPTEMBER 2021 KEPADA KELUARGA TERMISKIN DI MUKIM TANJUNG SURAT DAERAH KOTA TINGGI

Admin
Oktober 05, 2021

YBhg. Puan Hajah Hazlina Binti Jalil, Pegawai Daerah Kota Tinggi telah menyempurnakan kurniaan DYAM Tunku Mahkota Johor Fasa 4 bagi bulan September 2021 bertempat di Mukim Tanjung Surat Daerah Kota Tinggi diiringi oleh Majlis Agama Islam Negeri Johor (MAIJ) dan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) daerah Kota Tinggi.

Inisiatif DYAM Tunku Mahkota Johor mengurniakan bantuan untuk meringankan beban yang ditanggung oleh keluarga-keluarga yang serba memerlukan mencerminkan keperibadian baginda sebagai raja berjiwa rakyat yang amat prihatin dan mengambil berat soal kebajikan dan kesejahteraan hidup rakyat.

Antara keluarga-keluarga penerima kurniaan DYAM Tunku Mahkota Johor adalah terdiri daripada golongan sasaran seperti keluarga yang dhaif, golongan asnaf, mereka yang mempunyai sejarah penyakit kronik, kehilangan pekerjaan dan sebagainya.

Semoga kurniaan ini dapat meringankan beban yang ditanggung oleh penerima dan penerima dapat meneruskan kesinambungan hidup dengan lebih baik di masa akan datang.

© DYAM Pemangku Sultan Johor. Hakcipta Terpelihara.