PENYAMPAIAN KURNIAAN DYAM TUNKU MAHKOTA JOHOR DI DAERAH KOTA TINGGI

Admin

By Admin

November 17, 2021

YBhg. Puan Hajah Hazlina Binti Jalil, Pegawai Daerah Kota Tinggi telah menyempurnakan kurniaan DYAM Tunku Mahkota Johor Fasa 3 bagi bulan November 2021 bertempat di Mukim Ulu Sungai Johor, Daerah Kota Tinggi.

Inisiatif DYAM Tunku Mahkota Johor mengurniakan bantuan untuk meringankan beban yang ditanggung oleh keluarga-keluarga yang serba memerlukan mencerminkan keperibadian baginda sebagai raja berjiwa rakyat yang amat prihatin dan mengambil berat soal kebajikan dan kesejahteraan hidup rakyat.

Antara keluarga-keluarga penerima kurniaan DYAM Tunku Mahkota Johor adalah terdiri daripada masyarakat berbilang kaum iaitu Melayu, India dan Cina. Tidak terkecuali masyarakat orang asli dan golongan sasaran seperti keluarga yang dhaif, golongan asnaf, mereka yang mempunyai sejarah penyakit kronik, kehilangan pekerjaan dan sebagainya.

Semoga kurniaan ini dapat meringankan beban yang ditanggung oleh penerima dan semoga penerima dapat meneruskan kesinambungan hidup dengan lebih baik di masa akan datang.

Turut hadir bersama, Majlis Agama Islam Negeri Johor (MAIJ), Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), Penolong Pegawai Daerah Pembangunan Masyarakat, Penghulu Tertinggi, Penghulu Kanan, Penghulu Mukim dan Ketua-Ketua Kampung yang terlibat.

© DYAM Tunku Mahkota Johor. Hakcipta Terpelihara.