Skip to main content

ZIARAH KASIH PENYAMPAIAN KURNIAAN DYAM TUNKU MAHKOTA JOHOR FASA 2 BULAN NOVEMBER 2021 KEPADA KELUARGA-KELUARGA TERMISKIN DI KAMPUNG MELAYU PANDAN MUKIM PLENTONG DAERAH JOHOR BAHRU

Admin
November 10, 2021

Yang Berhormat Dato’ Haji Abdul Rahman Bin Salleh, Pegawai Daerah Johor Bahru telah menyempurnakan penyerahan kurniaan DYAM Tunku Mahkota Johor Fasa 2 Bulan November 2021 bertempat di Kampung Melayu Pandan Mukim Plentong daerah Johor Bahru.

Turut mengiringi Penghulu Tinggi, Penghulu Mukim dan juga ahli jawatankuasa Masjid Dato’ Abdul Rahim Yunus, Kampung Melayu Pandan.

Kurniaan DYAM Tunku Mahkota Johor adalah untuk membantu meringankan beban dan kesulitan hidup yang dihadapi oleh keluarga-keluarga yang serba memerlukan. Antara penerima kurniaan DYAM Tunku Mahkota Johor adalah:-

1- Ibu tunggal OKU yang mengalami strok

2- Anak muda penghidap kanser testis

3- Ibu tunggal warga emas penghidap kencing manis dan darah tinggi

4- OKU terlantar akibat kemalangan

5- Wanita OKU (lembam) yang diuruskan oleh adik perempuan

6- Dua beradik OKU yang dijaga oleh ibunya.

7- Warga emas yang tinggal di rumah yang uzur

Kurniaan DYAM Tunku Mahkota Johor merupakan inisiatif baginda untuk membantu golongan asnaf, fakir miskin, ibu tunggal, Orang Kelainan Upaya (OKU), kehilangan pendapatan atas sebab pandemik ini, dan sebagainya untuk meringankan beban dan kesusahan yang ditanggung.

© DYAM Pemangku Sultan Johor. Hakcipta Terpelihara.