Skip to main content

ZIARAH KASIH PENYERAHAN KURNIAAN DYAM TUNKU MAHKOTA JOHOR

Admin
Februari 22, 2022

Ziarah Kasih YBhg Tuan Haji Mustaffa Kamal bin Dato’ Haji Shamsudin, Pegawai Daerah Muar ke Mukim Bandar bagi menyempurnakan kurniaan Duli Yang Amat Mulia Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor yang sangat berjiwa besar kepada bangsa Johor yang serba kekurangan.

Pegawai Daerah Muar menyantuni Encik Rahman Bin Ruhiat yang mengalami kanser dan strok. Beliau mempunyai tanggungan seramai 5 org anak. Keadaan beliau terlantar dan dijaga oleh isteri dan anak-anak.

Penerima yang kedua Puan Achel Binti Shukor, yang menetap di Jalan Daud Muar. Beliau merupakan ibu tunggal dan mempunyai 2 orang anak. Pn Achel tidak boleh berjalan dan tidak mempunyai pendapatan bulanan.

Puan Aminah Binti Harun merupakan penerima ketiga Kurniaan DYAM Tunku Mahkota Johor. Puan Aminah yang menetap di Jln Dato Hj Hassan sudah berusia 83 tahun merupakan seorang ibu tunggal. Mempunyai 2 org tanggungan dan tidak mempunyai pendapatan.

Pegawai Daerah menyerahkan Kurniaan DYAM Tunku Mahkota Johor kepada setiap penerima tersebut bagi keperluan dikala terjejas akibat pandemik Covid-19.

Kurniaan ini menunjukkan keprihatinan tinggi DYAM Tunku Mahkota Johor kepada Bangsa Johor yang terkesan untuk terus bangkit dalam mendepani pandemik Covid19.

© DYAM Pemangku Sultan Johor. Hakcipta Terpelihara.