Skip to main content

ZIARAH KASIH PENYERAHAN KURNIAAN DYAM TUNKU MAHKOTA JOHOR BAGI DAERAH MUAR

admin
April 10, 2021

Ziarah Kasih YBhg Tuan Haji Mustaffa Kamal bin Dato’ Haji Shamsudin, Pegawai Daerah Muar ke Mukim Parit Bakar, Parit Jawa, Ayer Hitam, Bakri dan Sungai Terap bagi menyempurnakan kurniaan Duli Yang Amat Mulia Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor yang sangat berjiwa besar kepada bangsa Johor yang serba kekurangan.

Pegawai Daerah Muar menyantuni enam (6) orang penerima iaitu; Encik Ahmad Bin Salih yang mengalami sakit tua, Puan Maria Binti Taib yang mengalami penyakit strok, Encik Mustafha Bin Ahmad yang menjaga isteri mengalami penyakit lumpuh saraf hampir 2 tahun, Encik Basri Bin Hassan yang merupakan seorang nelayan mempunyai tangungan seramai 5 orang serta berpendapatan rendah, Encik Ibrahim Adam Bin Mok Mor yang lumpuh sepenuhnya serta makan melalui tiub hidung, dan yang terakhir Masalamani A/L Kandasami yang juga mempunyai penyakit strok.

Pegawai Daerah menyerahkan Kurniaan RM1,000 oleh DYAM Tunku Mahkota Johor kepada setiap penerima tersebut bagi keperluan dikala terjejas akibat pandemik Covid-19.

Kurniaan ini menunjukkan keprihatinan tinggi DYAM Tunku Mahkota Johor kepada Bangsa Johor yang terkesan untuk terus bangkit dalam mendepani pasca Covid19.

Menjunjung setinggi-tinggi kasih DYAM Tunku atas kurniaan tersebut.

© DYAM Pemangku Sultan Johor. Hakcipta Terpelihara.