Skip to main content

PENYERAHAN KURNIAAN DULI YANG AMAT MULIA TUNKU MAHKOTA JOHOR BAGI MUKIM GRISEK, DAERAH TANGKAK

admin
Mac 10, 2021

Tuan Haji Shafie Bin Ahamad selaku Pegawai Daerah Tangkak telah mengadakan kunjungan & penyerahan kurniaan DYAM TMJ kepada 3 keluarga yang kurang bernasib baik di Mukim Grisek.

Penama pertama merupakan seorang pesakit strok yang dijaga sepenuhnya oleh isteri yang menghidap masalah jantung. Juga mempunyai seorang anak OKU berusia 14 tahun.

Penama kedua pula seorang bapa yang ditimpa kemalangan dan baru saja menjalani pembedahan menggantikan tempurung kepala di hospital Johor Bharu semalam. Beliau yang sebelum ini bekerja sebagai pemandu lori, tidak dapat bekerja dan pendapatan dibantu oleh adik beliau yang tinggal serumah.

Penama ketiga merupakan seorang pesakit strok dan mempunyai anak yang masih bersekolah. Tergolong dalam kategori miskin dan ibunya termasuk dalam senarai E-kasih.

Setiap keluarga menerima wang tunai sebanyak RM 1,000.00 daripada DYAM TMJ serta bakul makanan Gobok Rezeki Pejabat Daerah Tangkak.

Turut serta dalam penyerahan ini, Encik Mohd Nazef Mubaraq Bin Kamarudin, Penolong Pegawai Daerah Tangkak serta Penghulu Kanan dan Penghulu Mukim Grisek.

Semoga pemberian ini serba sedikit dapat meringankan beban mereka.

© DYAM Pemangku Sultan Johor. Hakcipta Terpelihara.