Skip to main content

TAHNIAH SOUTHERN VOLUNTEERS

admin
Julai 09, 2021

Syukur Alhamdulillah, sejak dua minggu lepas, 284,496 orang telah berjaya didaftarkan oleh Southern Volunteers bagi tujuan Pendaftaran Vaksin.

Tahniah dan terima kasih saya ucapkan kepada semua pihak termasuklah Southern Volunteers yang turun padang dan bekerjasama untuk membantu rakyat.

Secara keseluruhan 80% daripada rakyat Johor telah mendaftar untuk vaksinasi. Saya berharap kita dapat mencapai tahap 85% pada akhir bulan ini.

Saya yakin dengan usaha dan muafakat semua pihak khususnya, Pegawai Daerah, Datuk Bandar, Yang Di-Pertua Pihak Berkuasa Tempatan, Pemimpin Masyarakat, Penghulu, Ketua Kampung, Ahli majlis, dan semua pertubuhan belia dan NGO di negeri Johor yang telah menggembeleng tenaga supaya imuniti kelompok dapat dicapai secepat mungkin. InsyaAllah kita akan terus berusaha untuk meningkatkan lagi kadar pendaftaran dan vaksinasi ini.

Terima kasih juga saya ucapkan kepada YAB MB Dato’ Hasni Mohamad, YB Dato Azmi Rohani, Setiausaha Kerajaan Johor, Majlis Sukan Negeri Johor, Pusat Pembangunan Belia Negeri Johor (Joydec), Jabatan Belia dan Sukan Negeri Johor, Sekretariat Sukma, Institut Dato Onn, dan Majlis Belia Negeri Johor yang turut berganding bahu menyumbang tenaga untuk menjayakan misi ini. Allah Peliharakan Sultan.

DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor

© DYAM Pemangku Sultan Johor. Hakcipta Terpelihara.