Skip to main content

PENYERAHAN KERUSI RODA KURNIAAN DYAM TUNKU MAHKOTA JOHOR KEPADA SOUTHERN VOLUNTEERS DAERAH KOTA TINGGI

admin
Jun 11, 2021

YBhg. Pegawai Daerah Kota Tinggi, Puan Hajah Hazlina Binti Jalil telah menyempurnakan penyerahan kerusi roda kurniaan DYAM Tunku Mahkota Johor kepada Southern Volunteers daerah Kota Tinggi untuk membantu pusat-pusat pemberian vaksin (PPV) sebagai sukarelawan. Turut hadir, Yang Dipertua Majlis Perbandaran Pengerang (MPP), Encik Fizwan Bin Dato’ Haji Rashidi dan Encik Mohamad Hafizan Maula Hairul Salleh dari Unit Pembangunan Masyarakat Majlis Daerah Kota Tinggi (MDKT).

Keprihatian DYAM Tunku Mahkota Johor kepada bangsa Johor yang memerlukan seperti orang-orang tua, Orang Kelainan Upaya (OKU), ibu mengandung untuk memudahkan pergerakan khususnya di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) menunjukkan keperibadian baginda yang amat mementingkan keselamatan dan kebajikan rakyat.

Southern Volunteers adalah pasukan sukarelawan yang terdiri daripada golongan belia negeri Johor dan merupakan hasil cetusan idea DYAM Tunku Mahkota Johor yang akan sentiasa bergerak aktif dalam membantu memudahkan urusan orang ramai termasuk dalam Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) daerah Kota Tinggi yang sedang giat dijalankan.

© DYAM Pemangku Sultan Johor. Hakcipta Terpelihara.